5 Haziran 2011 Pazar

Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçiyor


Hükümet sözleşmeli öğretmenlere kadro konusunda müjde vermeye hazırlanıyor..
Seçim sürecine girilmesiyle beraber
Meclis tatile girecek. Meclisin tatile girmesiyle Kanun çıkarma konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen Ak Parti seçim öncesi özellikle de devlet memurları ile ilgili düzenlemeleri yapmak üzere Ak Parti Hükümeti tarihinde ilk kez Bakanlar kuruluna KHK yetkisi çıkarmak üzere yetki istedi.
Söz konusu tasarının Meclis de kabul edilmesi halinde, düzenleme yapılacak
konulardan birisi de memurlar,işçiler, sözleşmeli personeller, ile kamı görevlilerinin terfi, görevde yükselme, emekliye sevk etme gibi işlemleri bulunmaktadır.
Bu tasarının Mecliste yasalaşmasının ardından Kamu görevlileri ile ilgili bir çok düzenlemeye seçim öncesinde imza atılacak.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE KADRO
Seçimlerin yaklaşmasıyla muhalefet kanadında sözleşmeli öğretmenlere yönelik vaadler gelirken, sözleşmeli öğretmenliğin mimarı Ak Parti ve onun eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK başta olmak üzere , Nimet ÇUBUKÇU'da seçim öncesi sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ile ilgili Başbakan ile bizzat görüşmeler yaptı.
Edindiğimiz bilgilere göre devlet memurları için yapılacak bir çok düzenlemenin içerisinde seçim öncesinde KHK ile sözleşmeli öğretmenler de kadroya alınacak. Bunun usul ve esasları ise daha sonra belirlenecek.
Eğitimbirsen'in 29 Mart tarihinde sözleşmeli öğretmenler için yapmayı planladığı basın açıklaması son dakika da Nimet ÇUBUKÇU'nun ricasıyla 29 Mart tarihli görüşmeye çevrilmişti. Ancak Sayın ÇUBUKÇU'nun cenazesi olması sebebiyle 29 Mart tarihinde yapılması planlanan görüşme 30 Mart tarihine çekildi. Bakan Hanım Ankara ya geldiğinde ayağının tozu ile Eğitimbirsen camiasını kabul edecek.
Sayın ÇUBUKÇU'nun Eğitimbirsen'in tüm basına deklare ettiği bir eylemi rica ile erteletmesinin perde arkasında, yukarıda izah ettiğimiz konular ışığında sözleşmeli öğretmenlere kadro verilme konusunu ilk kez eğitim sendikalarından Eğitimbirsen'le kamuoyuna duyurma niyeti olabilir.
Tabiki bütün bu öngörü ve varsayımların doğruluğunu zaman gösterecek ancak, Kamu Haberciliği adına edindiğimiz tecrübeler ve aldığımız duyumlara göre seçim öncesinde Hükümet sözleşmeli öğretmenlere kadro vererek muhalefet ve muhalefete yakın sendikaların ellerindeki kozu alarak durumu kendi lehine çevirecek, bunun yanında kendi sosyal tabanı olan sendikayla da bunu kamuoyuna açıklayarak Eğitimbirsen'in sözleşmeli öğretmenler nezdinde itibarının artmasını sağlamaya çalışacak.
Sonuç olarak Ak Parti Hükümeti seçim öncesi Bakanlar Kuruluna KHK çıkarma yetkisi vererek, çok büyük bir stratejik eyleme imza attı. Kamu Personeli ile ilgili çözülmeyi bekleyen bir çok konuyu zaman kaybı olmadan Bakanlar Kurulu kararlarıyla çözecek.
Kamudanhaber sitesi olarak seçim öncesi çözülmesine kesin gözüyle baktığımız eğitim camiası adına iki konu bulunmaktadır. Bunlardan birisi 30 bin ek öğretmen ataması ve bir diğer konu ise sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıdır.
Kamudanhaber sitesi olarak bu haberle tarihe derin bir not düşerek;
Konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğimizi bilgilerinize sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder